engleski jezik hrvatski jezik


Iskustva - Barbara i Eugen Gundić

 

Suprug i ja bili smo u braku 5 godina prije nego što smo uočiili da imamo problem s neplodnošću. Budući da smo praktični vjernici katolici, željeli smo našem problemu pristupiti na način koji je u skladu s temeljnim naukom Katoličke crkve. Jednom prilikom putem radijskog etera slušali smo emisiju o prirodnom planiranju obitelji, točnije o FertilityCare™ sustavu, koji nas je zainteresirao te smo odlučili stupiti u kontakt s poučavateljicom. Bilo je to krajem 2006. godine. Od tada pa sve do kraja 2007. godine primjenjivali smo metodu prirodnog planiranja obitelji FertilityCare™ sustava i to kroz redovite susrete s poučavateljicom i svakodnevnim praćenjem i bilježenjem markera plodnosti.

Ova metoda je za nas bila pravo otkriće iz više razloga. Ponajprije, zbog iskustva individualnog pristupa paru. Dakle, ne rješava se odvojeno problem koji postoji kod žene od problema kod muškarca, nego se ističe „podijeljena odgovornost“, odnosno „parovi uče razumjeti svoju zajedničku plodnost“, što je mene osobno oduševilo. Zatim, od para se najprije očekuje da nauče ponešto o svom reproduktivnom zdravlju i to je zapravo pravi put rješavanja problema – aktivno sudjelovanje i praćenje znakova vlastite plodnosti. Budući da ovaj sustav promatra plodnost kao Božji dar, već po tome za zaključiti je da nema nekog „čarobnog štapića“ ili formule za začeće. Mislim da ovaj sustav nudi ljudima mnogo, sveobuhvatan je, prodire u samu srž ljudskog postojanja i nastanka života. On se razlikuje od svega današnjeg - od brzih, instant rješenja prema kojima mogu ostvariti sve što hoću i kad ja to hoću. Preporučili bismo je svima, osobito parovima koji imaju problema sa začećem, jer postoji način da otklone zapreke svojoj plodnosti na prirodan, potpuno bezbolan način.

Nakon primjene preporučene terapije od strane NaPro liječnika u samo dva ciklusa, u lipnju 2008. rodili su se naši blizanci.

Barbara i Eugen Gundić
2010.

FertilityCare

NaPro

Iskustva parova