engleski jezik hrvatski jezik


Iskustva - Ivana i Alen

 

Nakon tri godine braka i pokušaja da dobijemo dijete prirodnim putem potražili smo pomoć. Prvo smo se obratili liječniku ginekologu koji je na osnovu mojih nalaza i urednog ciklusa zaključio da je sa mnom sve u redu i da je problem u mom mužu (dijagnoza: oligoastenozoospermija), te nam je savjetovao umjetnu oplodnju. Pokucali smo na vrata više priznatih liječnika, ali kod svakog je zaključak bio isti - umjetna oplodnja . Kako smo jako željeli dijete, a uvjereni da nam je jedina opcija umjetna oplodnja počeli smo prikupljati nalaze uz dogovoreni termin postupka.

Cijelo to vrijeme i ja i suprug smo se preispitivali da li ići na umjetnu oplodnju ili pokusati nešto drugo. Zar je moguće da ne postoji alternativa? Najviše nas je smetao pristup liječnika, koji se po našem mišljenju nisu previše potrudili otkriti uzrok problemu, da li iz neznanja ili nebrige, to ne znamo. Po njihovom pristupu, odlazak na umjetnu oplodnju nije ništa strašniji od odlaska zubaru.

Božji putovi su zaista čudni i mi smo se u to uvjerili. Iako sam za FertilityCare čula par godina prije od prijateljice koja je i sama zahvaljujući FertilityCare sustavu postala mama, tada mi se to činilo moram priznati malo apstraktno. Kako se dogovoreni termin postupka bližio, tako smo suprug i ja postajali sve više sigurni da to jednostavno nije za nas i da mora postojati i drugi način da postanemo roditelji. Tada sam se sjetila prijateljice i njene priče o FertilityCare sustavu i odlučili smo pokušati. Vrlo brzo nakon našeg upita tj. prijave, imali smo i zajednički susret sa podučavateljima koji su nas uvjerili da je to put kojim trebamo ići. Uslijedili su susreti sa našim dragim podučavateljicama, praćenje kalendara i nakon par mjeseci postavljanje dijagnoze. Iako smo bili uvjereni da je sa mojom plodnošću sve u redu na kraju se ispostavilo da i nije baš tako. Slaba tj . nepotpuna ovulacija je samo jedan od uzroka naše neplodnosti. Suprugov nalaz se djelomično popravio, a uz terapiju propisanu od strane Napro liječnika ostali smo trudni nakon 4 mjeseca. Nažalost, trudnoća je završila spontanim pobačajem u 6 tjednu, ali već u sljedećem ciklusu smo ostali ponovo trudni. Ovaj put je bilo sve u redu i 30.8.2014. na svijet stiže naše malo čudo, naš Petar .

Zahvaljujući FertilityCare sustavu, koji njeguje individualan pristup u rješavanju problema neplodnosti, zahvaljujući divnim i strpljivim podučavateljima koji su tu i uvijek odgovaraju na sva naša pitanja, mi danas uživamo sa svojim sinčićem.

Ivana, Alen i Petar
2014.

FertilityCare

NaPro

Iskustva parova