engleski jezik hrvatski jezik


Iskustva - V. i T.

 

Kad smo se vjenčali moj muž i ja nismo imali nikakve posebne planove vezano za djecu, ali se podrazumijevalo da ćemo imati djecu i nismo uopće razmatrali mogućnost da bi tu moglo biti nekih problema. Tada sam imala 32 godine. Međutim, pokazalo se sasvim drugačije...

Ispočetka nismo previše brinuli. Ginekologica je napravila osnovne testove i sve je bilo u redu i ona je stalno ponavljala da se trebamo opustiti.

Kako su godine prolazile, meni je postalo jasno da nešto nije u redu, ali štogod da smo pokušavali, vrata su se zatvarala pred nama. Jedino što su nam nudili bila je umjetna oplodnja, koju smo mi isključili. Ja sam bila uvjerena da moraju postojati drugi načini da nam se pomogne, ali mi ih nismo mogli naći. U privatnoj klinici su nam rekli da bez obzira koliko bismo bili spremni platiti, ne mogu nam pomoći.

Istovremeno, svi naši prijatelji su već imali djecu i situacija nam je padala sve teže, iako smo vjernici i pokušavali smo naći svoje odgovore u Crkvi.

Nakon 6 godina odlučili smo predati papire za posvajanje. Međutim, ni to nije išlo glatko i do danas nismo uspjeli u tome.

U međuvremenu smo doznali za FertilityCare i krenuli na tečaj, iako ne znam koliko smo se nadali, jer sam ja već imala 39 godina.

Počeli smo voditi kalendar, ponovno napravili sve nalaze i nakon nekog vremena dobili terapiju za 3 mjeseca. Nakon toga smo dobili drugu terapiju i nakon drugog ciklusa ja sam ostala trudna. Nažalost, trudnoća je završila spontanim pobačajem u 11.tjednu.

Nakon spontanog počela sam ponovno vaditi sve nalaze i voditi kalendar, ali prije nego je to bilo gotovo, nakon 3 mjeseca ponovno sam ostala trudna u 41.godini. Trenutno sam u 37 tjednu trudnoće (od začeća).

Zahvalni smo za FertilityCare jer nam je dao odgovore na mnoga pitanja. Naša dijagnoza prije je bila idiopatska neplodnost, tj. neplodnost bez poznatog uzroka. FertilityCare je otkrio mnoge uzroke neplodnosti i uz pomoć njega, određena je terpija koja je pomogla te uzroke izliječiti. Križ neplodnosti je težak križ, ali nam je pomogao produbiti naš odnos i našu vjeru. Također smo zahvalni na svim anđelima koje nam je Bog poslao da nam pomognu nositi križ.

V. i T., Dubrovnik
2012.

Napomena: Dječačić se rodio 3.11.2012. u terminu.

FertilityCare

NaPro

Iskustva parova